Прави се од три састојка (јаја, сира и млека), а ради бољег укуса додаје се мало маслаца, соли и брашна. Припрема: У дубљи тигањ или шерпицу сипајте пола литра млека (ово је мера за 4 особе), па додајте мало маслаца и пустите да млеко проври, па у смесу додајте око 5 кашика ситног сира (а можете било који) и пустите да се још мало крчка. Док смеса ври додајете умућена 4 јајета и мало соли.
Не заборавите да све полагано мешате. Да би смеса била густа и глатка додајте једну кашичицу брашна коју ћете сипати па умешати у кашу.
Цео процес припреме овог доручка траје око 10 минута.
Уз топлу мазу или мазалицу обавезно једите црни лук исечен на четвртине.
Пријатно! Извор: Стил