Најновије

СЕЧА У ЕПС: Смењено осам директора због рачуна за струју!

Због пренадуваних децембарских рачуна за струју у ЈП „Електропривреда Србије“ јуче је смењено осам директора, с директорком Сектора за бригу о корисницима ЕПС Соњом Милојевић на челу.

Сеча у ЕПС-у (Фото: Јутјуб)

Након унутрашње контроле, која је у овом јавном предузећу почела после скандала с рачунима за струју, од којих су неки били увећани и од 100 до 150 одсто, в. д. директора ЕПС Милорад Грчић сменио је четири директора „Електропривреде“ и четири одговорна лица из „Електродистрибуције“. 

По кратком поступку

Из ЕПС су, поред Милојевићеве, смењени и директор Одсека за техничке услуге из Јагодине Миомир Паповић, руководиоци Сектора за бригу о корисницима из Краљева и Крагујевца Милета Милошевић и Војкан Вучковић. Из „ЕПС дистрибуције“ без посла су због ове афере остали директор Сектора за подршку тржишту и смањење губитака из Београда Жарко Шантрић, директори огранка Краљево и Јагодина Срђан Ђуровић и Добрица Милошевић, као и шеф Службе за контролу на мерним местима из Ниша Милош Петровић.

Контрола се наставља

- Сви корисници могу да пошаљу рекламацију до краја јануара, јер је и наш циљ да решимо сваку жалбу. Сигурно је да нису сви рачуни погрешни. Дефинитивно да је у појединим случајевима било грешака и неправилности, као и грешака и немара и у оквиру самог поступка очитавања. Било је и грешака које су направили људи у електродистрибуцијама, односно одговорни у електродистрибутивном систему, било да они припадају ОДС „ЕПС дистрибуцији“ или ЕПС - рекао је Грчић и најавио да ће се овим питањем бавити дужи временски период:
- Унутрашња контрола наставља да ради, већ има неке резултате и биће смењени они који су одговорни. Радна места „читачи бројила“ у ЕПС су укинута 2000. и последњих 16 година на тим пословима ангажују се различите агенције. Где год се утврде пропусти агенција, уследиће финансијске санкције у складу са уговором.

Упутство за обештећење

Не морате да поднесете рекламацију јер ће сви грађани код којих се провером утврде неправилности бити обештећени умањењем јануарског рачуна.
Уколико желите, рекламацију можете поднети на шалтерима дистрибуција и писменим путем.
Адреса за жалбе назначена је на предњој страни рачуна, а рекламације се не могу поднети телефонским путемЕПС ће рекламације прихватати све до краја месеца, а дужан је да одговори на њих у року од осам дана.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА