Најновије

ИЗ КРЕМЉА ПОРУЧУЈУ: Путин никад неће признати лажну државу Косово

Западни моћници и неки наши домаћи медији започели су страховиту кампању против руског председника Владимира Владимировича Путина!

Путин и Космет (Илустрација: Правда)

Поводом ове злочиначке НАТО кампање лажи огласили су се угледни руски аналитичари, који поручују да Путин нипошто неће трговати српским интересима и да никада неће признати Косово.
Од више одлично обавештених извора у Кремљу дошла је и потврда информације да Русија и председник Путин чврсто стоје уз своје "једине искрене савезнике на Балкану".

Западни послушници

Да Запад и његови медијски послушници у Србији спроводе кампању лажи против Путина потврђује и Ивица Дачић, шеф српске дипломатије.
- То што се пише по неким новинама је најобичнија глупост, која нема никакве везе са реалношћу! Русија стоји чврсто уз Србију, Москва искрено и доследно подржава наше интересе. Руси су данас већи Срби од многих Срба... - поручује Дачић.
И аналитичар Драгомир Анђелковић каже да западни медији и њихове експозитуре у Србији бесомучно покушавају да компромитују Путина.
- Ствара се представа да су Путин и Трамп политички трговци, који на геополитичким тезгама решавају проблеме без било каквих принципа. Циљ ове кампање јесте да два светска лидера буду морално деградирани, али и да се створи слика како ће се територијално ценкати по принципу "ја теби ово, ти мени оно"... - наглашава Анђелковић, додајући да то није истина:
- Русија неће наметати решење за Косово, већ ће тежити да се у преговорима са САД нађу најбоља решења за нашу земљу...
Да Владимир Путин нема намеру да изда "главног савезника на Балкану" потврђује и Игор Пшеничников, саветник директора Руског института за стратешка истраживања. Према његовим речима, најновија медијска кампања има за циљ да унесе раздор између Србије и Русије.
- Сценарио да Москва призна лажну НАТО државу Косово никако није могућ, поготово док је Путин на власти! Чак и ако би САД изнеле предлог "Крим за Косово", Русија би га одбила јер нам није потребна подршка Вашингтона да би Крим био руски. Русија би признањем Косова издала главног савезника на Балкану. То би значило и кршење међународног права и Русија на то никад неће пристати - подвлачи Пшеничников.

Важни интереси Србије

Андреј Сушенцов, шеф руске агенције "Спољна политика", наглашава да нема апсолутно никаквог основа за руско признање Косова.
- Проблем Косова се никако не може доводити у везу са руско-америчким односима. Трговина је у овом случају потпуно немогућа. Само у случају да се ситуација на Балкану нагло погорша и да се појави ново жариште, питање Косова би могло да се покрене између Кремља и Беле куће. Али не постоје фактори који би могли да промене став Кремља о територијалној целовитости Србије. Интереси Београда и других руских савезника неће бити угрожени чак и ако дође до побољшања односа између Русије и САД - закључује Сушенцов.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА