Најновије

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ УБЕЂЕН: Победник избора Вучић,или неко кога он подржи!

ЗАГРЕБ - Председнички избори у Србији су важни јер се на њима одлучује о будућности земље, изјавио је данас председник ЛДП-а Чедомир Јовановић на Хрватској радиотелевизији и оценио да ће на њима победити премијер Александар Вучић, а ако се он не буде кандидовао, биће неко кога Вучић подржи.

Чедомир Јоаовић (Фото: Јутјуб)

Јовановић је, упитан какав је премијер Вучић, рекао да је он сам одговоран за ситуацију у којој се налази, јер "није успео нормализовати политички живот у земљи".
"Сада је дошао критичан тренутак, мора одлучити на којој ће столици седети, зато су председнички избори толико важни. Реч је о будућности целе земље", рекао је Јовановић, гостујући у емисији "Недељом у 2".
Упитан да ли је председник Србије "и даље у души четнички војвода", лидер ЛДП каже да Николић то није био ни онда када су га војводом прогласили.
"У 90-има је покушао пронаћи смисао за свој, пре тога, доста бесмислен живот. Нисам сигуран да би данас тим путем поновно кренуо. Шешељ је ту много аутентичнији, но и за њега нисам сигуран да би сада себе поистоветио с вредностима које заговара", рекао је Јовановић.
Он је додао да је забринут за будућност Србије, а на питање где ће његова деца живети - у земљи или у иностранству - Јовановић је рекао: "Ако ме буду питали, ја ћу ипак рећи да оду на школовање ван, али ћу учинити све да се могу и вратити".
Говорећи о региону, Јовановић је истакао да, ако будемо ћутали о Јесеновцу, Овчари и Сребреници, своју децу ћемо осудити да се то зло врати, јер "ћутање о злочинима прошлости увод је у нове".
Према његовим речима, плоча "За дом спремни" у Јасеновцу је "страшан грех према Хрватској"."Ви нисте усташе, иако тога има овде и не може се то негирати, али екстремна десница постоји у целом свету. И у Србији је, наравно, проблем. То је десница која када жели доћи до изражаја, левија је од било којег синдиката, тзв. националсоцијализам. А иза свега тога стоји беда", каже Јовановић.
Он каже да га хрватски премијер Андреј Пленковић не плаши, и да не мисли да је он претња било коме, али да га неки други политичари "плаше својим незнањем, глупостима које изговарају".
Јовановић је говорио и о новом председнику САД Доналду Трампу, за кога је рекао да је "гротескна појава".
Према његовим речима, Америка је "дубока вода", има свој пут и неће бити превеликог искакања што се нас тиче, "но, имамо човека који је толико неоријентисан и нема никакво утемељење у политици, а с друге стране Европа је толико разорена у вредносном смислу". Јовановић каже да га је запрепастило то што је таква "фантастична земља" себи допустила да мора бирати "између једне хистеричне Хилари Клинтон и Трампа, таквог какав је". Водитељ емисије Александар Станковић, такође, упитао је Јовановића и да ли шмрка кокаин, на шта је он одговорио: "Ја сам део генерације у којој је незамисливо живети и не проћи све то. Посвуда нас прате такви изазови. Дувао јесам, а за теже дроге кажем као и Џејн Фонда: Ја се тога плашим." Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА