Због прекомерног конзумирања соли људи имају проблем с високим крвним притиском, болестима срца и бубрега. У томе може помоћи калијум из јогурта који избацује вишак соли из организма. Не сме се заборавити да се јогурт добија из млека, што значи да љубитељи ове намирнице добијају и велику количину протеина, као све остале витамине и материје које се налазе у млечним производима.
Јогурт може помоћи у борби против вишка килограма и то због своје високе нутриционистичке вредности, мало калорија и високе дозе калцијума. Такође, он ће регулисати пробаву и успоставити равнотежу у организму ако је она нарушена.
Јогурт можете пити, а можете га користити и као додатак разним јелима. Прелијте салату од краставаца јогуртом. Користите га као основу за хладне супе или разне сосеве. Он се може употребити и као замена за мајонез или павлаку, као сос за месо и поврће.
Осим тога, с јогуртом можете комбиновати суво и свеже воће, а ако додате и мало овсених пахуљица, добићете најбољи доручак.
Извор: Ствар укуса