Најновије

ТЕРОРИСТИ СПРЕМАЈУ БЛИЦКРИГ У СИРИЈИ: САА неће дозволити нову Палмиру! (ФОТО/МАПА)

Исламска држава врши велико померање снага у правцу два сиријска аеродрома.

Сиријска појачања стижу у Каламун (Фото: Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News, Правда)

Како извештавају сиријски медији, примећено је померање бораца и ратне механизације Исламске државе у правцу аеродрома ал-Син и ал-Дамир у Каламуну, планинско-пустињској области источно од Дамаска. Исламска држава је искористила маглу која је ових дана прекривала пространства овог дела Сирије како би померила главнину снага за предстојећи напад, како са севера, тако и са југа. Према доступним извештајима, највећи број терориста послат је из јужне провинције Сведије, а премештен је и одређени број јединица из Хомса које учествују у борбама које се воде на простору између авио-базе Т4 и Палмире. Конвојима који су пристигли у близину два сиријска аеродрома ИД је превезао тенкове, хаубице, ракетне системе, оклопна возила и велика количина полутешког наоружања и муниције. 
У недељу, приметивши неминовни напад, јединице САА заузеле су неколико планинских врхова планина Каламун, како би обезбедили бољи положај за одбрану. У овом нападу пријављено је убиство најмање 25 терориста.

Напад је најбоља одбрана

Након извештаја о помераљу терористичких снага, команда Сиријске арапске армије послала је велику количину појачања на фронт у Каламуну.  Велики конвоји САА који су упућени са сиријско-либанске границе већ су стигли на одредиште, а одмах су се похвалили и великим бројем фотографија. Према најновијем саопштењу из Сиријске армије, циљ акције "Штит Каламуна" неће бити одбрана већ напад на терористе ИД-а и ослобођење планинског венца од терористичког присуства.


Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News


Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News


Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News


Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News


Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News


Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News


Фото: Ibrahim Joudeh | Al-Masdar News Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА