Најновије

ДОМИНАЦИЈА: Копнене ракетне и артиљеријске јединице Русије имаће за коју годину два пута већу моћ

Русија ће брбене могућности Ракетних јединица и артиљерије своје Копнене војске – како је објавио њихов командант генерал Михаил Матвејевски – повећати 1,5-2 пута до 2021-ве године.

Торнадо Г (Фото: РИА)

Открио је да ће ради тога бити формиран цео низ нових јединица, али да ће барем једнако важну улогу играти и нова војна техника. „Имаћемо три типа бригада – ракетне, реакктивне артиљеријске и класичне артиљеријске. Све ће бити мобилне и са савременим наоружањем и специјалном техником” – нагласио је Матвејевски.

У наставку је посебно указао: „Радимо на квалитативном усавршавању структуре и борбених састава. Управо је завршено тестирање вишецевног ракетног бацача нове генерације „Торнадо-С” са повећаним дометом, повећаном презизношћу и новим реактивним пројектилима веће разорне снаге”.

Матвејевски је нагласио да у њему потчињене јединице стижу и вишецеви ракетни бацачи „Торнадо-Г” који су снабдевени системом за аутоматско навођење на циљ. Противтенковске ракетне јединице форсирано добијају системе „Хризантема-С” који су у стању да пробијају оклоп свих постојећих тенкова. И ноћи и по најгорим временским условима.

Генерал Матвејевски истиче и да у јединице Копнене војске предвиђеним темпом стижу и ракетни оперативно-тактички системи „Искандер-М”. Њхово пристизање је временски усклађено са градњом инфраструктурних објеката који су потребни за тај систем велике прецизности. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА