Најновије

НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНУ ТОРТУ ОД КЕСТЕНА И ПИШКОТА: Веома је једноставно, а освојићете свакога ко је проба!

Имате код куће кестене, а не знате шта да радите са њима? Имамо један сјајан рецепт за торту од кестена (шарлоту) која ће вас одушевити.

Илустрација (Фото: Кулинарка)

Састојци:
- 500 грама кестена
- 500 грама пишкота
- 200 грама шећера у праху
- 4 децилитра млека
- 500 милилитара слатке павлаке
- 50 грама маслаца
- кашичица оштрог брашна
- кашичица густина
- врећица ванилин шећера
- три жуманцета
- рум.
Припрема:
1. Жуманца умутите с половином шећера (100 грама), додајте ванилин шећер, брашно, густин, млеко и све скувајте у крему. Охладите и додајте маслац.
2. Кестене истисните у пире и додајте мало рума. Разрадите слатку павлаку са преосталих 100 грама шећера у праху и помешајте са кестен-пиреом.
3. Пишкоте умочите у млеко ком сте додали кашичицу рума и посложите их у велику посуду коју сте претходно обложили прозирном фолијом. Прекријте ивице и дно пишкотама и додајте половину смесе кестен-пиреа и умућене павлаке. На ту смесу поновно поређајте пишкоте које сте умочили у млеко и рум, а на њих жуту крему. Опет ставите пишкоте, на њих преосталу крему с кестенима те завршите пишкотама.
4. Шарлоту оставите у фрижидер да се стврдне.
Рецепт за тирамису с Нутелом погледајте ОВДЕ.
Извор: Ordinacija.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рецепт за торту од кестена и лешника
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Небојша Јеврић: Молер

На зиду Парохијског дома, увек пуног, дао је да се нацрта Ајфелова кула са минаретом и хоџ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА