Најновије

Чанак и Стефановић: Опозиција није позвана на дијалог о Косову и Метохији

Нико из опозиције није позван да учествује у унутрашњем дијалогу за проналажење решења за Косово и Метохију, рекли су председник Левице Србије Борко Стефановић, председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак и бивша посланица у парламенту Косова Рада Трајковић.

Чанак (Фото: Медија центар Београд)

- Одржан је први састанак унутрашњег дијалога са правним стручњацима, позвани су професори уставног права, декани са универзитета у Србији, они су изнели нека правна виђења, али не знамо која, само смо чули да их је било - казао је Стефановић на скупу "Дебата о Косову: унутрашњи дијалог или монолог?", коју је организовао Институт за европске послове.
Стефановић сматра да је решење "свеобухватни и обавезујући споразум" са Албанцима, који би укључивао и питање чланства у међународним организацијама, осим, напомиње он, у Уједињеним нацијама.
Када је реч о томе да ли опозиција требало да учествује у дијалогу, Чанак је рекао да је "боље 100 година разговарати, него један дан ратовати".
- С друге стране, не верујем да би тај дијалог са представницима власти, по питању Косова, дао било какве резултате, али питање је, ако се прекине са дијалогом, шта је алтернатива - закључио је Чанак. Александар Шешељ каже да српско национално биће и идентитет не постоје без Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Малагурски: Ево шта је Чанак видео у Каталонији!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА