Најновије

Фајненшл Тајмс: Период светског мира је готов - следи велики религијски рат!

САД - Професор са Харварда, Нил Фергусон, познат по својим политичким анализама и прогнозама, каже, у свом ауторском тексту за "Фајненшл Тајмс", да је "кратки период светског мира готов и да човечанство чека велико крвопролиће и рат".
Цео свет у злу лежи (Фото: Pixabay)

Цео свет у злу лежи (Фото: Pixabay)

"Период хладног рата називамо дугим миром, али у стварности, мир имамо тек после слома СССР-а." - каже Фергусон и додаје да би логично било да период од 1991. до 2010. године називамо "кратким миром". "Како год да дефинишемо, тај период мира је готов." - закључује он. Фергусон истиче да оно што називамо "хладним ратом" је период у којем се итекако проливала људска крв и страдања су била велика. "Вратимо се у 1970. годину и видећемо да је у том периоду од свих конфликата и сукоба иницираних живот изгубило преко два милиона људи, док је током 2000. године страдало око 270 хиљада људи." - каже Фергусон. Фергусон наводи вијетнамски и ирачки рат као ратове у којима су Сједињене Америчке Државе претрпеле велике жртве. У Вијетнаму је страдало око 47 хиљада америчких војника, наводи он у тексту. Следећи велики рат ће имати религијски карактер, тврди Фергусон и повлачи паралелу данашњег стања у свету са некадашњим временима у којима су тензије биле мање.
Прочитајте још:Ово је најупечатљивији део Путиновог говора: Да ли сада схватате шта сте урадили? (ВИДЕО)КИНЕСКИ ПРЕДСЕДНИК: Престаните да малтретирате мале, слабе и сиромашне земље
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА