Најновије

ДОГОРЕЛО: Радници „Пошта Србије" објавили датум генералног штрајка уз минимум процеса рада!

Чланови Самосталног синдиката поштанских радника, Синдиката „Солидарност", као и остали запослени у ЈП „Пошта Србије", Београд, најавили су да ће 21. новембра у 07:00 сати ступити у штрајк.

Протестна шетња радника Поште (Фото: Јутјуб)

Запослени штрајк испољавају прекидом рада и останком на радним местима, као и окупљањем у просторијама послодавца, а према Одлуци Штрајкачког одбора, наводи се у саопштењу.
Запослени који буду одређени да обављају послове у складу са Уредбом о минимуму процеса рада за време штрајка у ЈП ПТТ саобраћаја „Србија" дужни су да раде сагласно решењу директора.
Штрајкачи траже повећење зараде за износ реалног пада у последње три године и исплату зараде из добити.
Такође, да се лица која раде на систематизованим радним местима са решењима о привремено-повременим пословима преведу у радни статус запослених на одређено време и да се запослени на одређено време преведу у статус запослених на неодређено време најкасније након две године како то Закон о раду налаже.
Међу захтевима је обезбеђивање оптималног броја извршилаца на технолошким радним местима, као и успостављање социјалног дијалога, поштовање закона и начела једнакости.
Поштански радници траже, такође, да се разреше директор предузећа Мира Патровић и чланова Надзорног одбора, као и да се што пре изабере директор на основу већ спроведеног конкурса, а да се са пензионерима који раде на челним местима у Предузећу раскине уговор.
Штрајк ће организовати и водити Штрајкачки одбор, наводи се у саопштењу. А овако је било на протестној шетњи 12. новембра у Београду.
Прочитајте ОВДЕ какав се то упад полиције у главни поштански центар у Београду догодио пре објаве овог саопштења?
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протести радника Поште Србије су започели крајем октобра. Међутим, после неуспелих преговора са Владом и шетње центром Београда, одлучено је да се ступи у штрајк.

Бонус видео

Радници су очајни.. погледајте шта кажу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА