Најновије

ОБРАДОВИЋ: У чему се то Јанковић и опозиција, разликују од Вучића? Да ли би урадили исто?

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић позвао је данас председника Покрета слободних грађана Сашу Јанковића и све лидере опозиције да се изјасне да ли би да су на месту председника Србије Александра Вучића потписали опште обавезујући документ о свеобухватној нормализацији односа са Косовом.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

- Да ли би Саша Јанковић и сви други лидери опозиције урадили исто што и Вучић, наставили Бриселске споразуме, кршење Устава и ишли ка потписивању тог документа који отвара пут такозваној лажној држави Косово у Уједињеним нацијама, упитао је Обрадовић. 
Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да је Јанковић дао контроверзну изјаву, у којој је навео да нема ништа против да се Косово развија као демократска држава и да постане члан међународних организација. Шта је то друго него признање независности Косова. У чему се Јанковић, по питању спољне политике, разликује од Вучића, упитао је Обрадовић. 
Обрадовић је рекао да је против тога да "руше Вучића са власти, а да на власт дође неко ко ће наставити исту политику према Косову и Метохији".
Он је истакао да је важно да се пре избора свако у опозицији определи каква му је политика према Косову. Не желим да сарађујем са неким ко има исту политику према Косову као и Вучић, рекао је Обрадовић. 
Обрадовић је казао и да је посланицима опозиције онемогућено да пред нову седницу парламента, која је заказана за сутра, подносе допуне дневног реда, наводећи да је то "најновији у низу скандала и политичког насиља владајуће странке" у Скупштини Србије. 
Навео је да, по Пословнику, предлоге за допуну дневног реда посланици могу да достављају најкасније 24 часа пре почетка седница, односно данас до 10 сати, а да је у 9.59 предат нов сазив седнице. 
Предат је нов сазив седнице 24 сата и један минут пре њеног одржавања. У електронском парламенту стручне службе су могле да га виде у 10.01, а посланици у 10.22. Оваквом бахатошћу и безобразлуком председнице Скупштине Маје Гојковић онемогућава се да опозиција преда допунске тачке дневног реда у року, објаснио је Обрадовић. 
Он је навео и да је опозиција у претходних годину дана предложила око 150 допунских тачака дневног реда, међу којима су предлози различитих закона, декларација. Никада ниједан предлог опозиције, за више од годину дана, није дошао на дневни ред Скупштине, истакао је Обрадовић. 
Прочитајте ОВДЕ шта је Милорад Додик, али и остали босански политичари, рекао на изрицање пресуде Ратку Младићу?
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао инцидент недавно у Скупштини.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА