Најновије

НИКО ИХ ВИШЕ НЕ ЗАУСТАВИ: Све бројније сиријске снаге јуришају на северу Хаме! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и добровољачке Снаге националне одбране (СНО) ослободиле су село Шакусија, које је од високог стратешког значаја за даље напредовање на североистоку сиријске покрајине Хаме, саопштило је медијско крило Хезболаха.

И јединице ССНП-а на североистоку Хаме (Фото: ССНП)

Са своје стране, гласила повезана са терористичком организацијом Хајат тахрир ал Шам, извештавају да су у дејствима навођених ракета против надолазећих снага САА, уништили једно оклопно возило и онеспособили један сиријски тенк у близини брда Ум Казим. "Опозициона" коалиција "Слободна сиријска армија" такође је учествовала у борбама, раме уз раме са терористима ХТШ-а. Они су се похвалили уништавањем једног сиријског тенка. Монтажа снимка који су приказали улива сумње чак и у те тврдње, пошто тенк делује прилично неоштећено:
Према извештајима "опозиционих" медија, током данашњег дана руска авијација извршила је 16 удара на авио-базу Абу Духур, која се налази у рукаме терориста ХТШ-а на југозападу покрајине Алепо, што наводи на закључак да је управо та војна инсталација прва станица све бројнијих сиријских снага на овом подручју.

Како су терористи ХТШ-а данас, уз подршку израелских снага, покушали масовну офанзиву на Голанској висоравни, па брже-боље потпрашили пете, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејства сиријске војске на више фронтова (2.10.2017):
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА