Најновије

ИДЕАЛАН ПОКЛОН ЗА НОВУ ГОДИНУ: "Најчуднију књигу на свету" писала и сликала деца! (ВИДЕО)

Издање „Најчуднија књига на свету“ представљено је 14. децембра у Делфи кафеу у СКЦ-у. На конкурс који је расписала Лагуна стигло је више од 1300 ликовних и литерарних радова деце из Србије и региона.

Петровић се дружио с малишанима у Лагуниној књижари (Фото: Јутјуб)

Издање „Најчуднија књига на свету“ представљено је 14. децембра у Делфи кафеу у СКЦ-у. На конкурс који је расписала Лагуна стигло је више од 1300 ликовних и литерарних радова деце из Србије и региона. Жири (писац Урош Петровић, песник Бранко Стевановић и уредници у Лагуни Лидија Шијачић и Зоран Пеневски) одабрао је скоро педесет радова који су објављени у књизи.
Малишане је најпре омађијао и забавио писац Урош Петровић, који је поклонио две лоптице онима који су решили његове загонетке. Водитељ Ивана Мисирлић је са децом разговарала о томе како она замишљају чудну књигу и шта воле да читају.

Уредник у Лагуни Зоран Пеневски истакао је да је књига „похвала дечјој машти“ и наставак онога што је Лагуна урадила представљајући младе ауторе попут Андреје Каргачин и Душана Кртолице.
Добитник прве награде Никола Михајловски рекао је да је хтео да напише нешто што је „аутентично, нешто чега се нико други није сетио, а то је Књигоглед“.
На крају су ауторима подељени примерци, а најбољима уручене награде – комплети књига у издању Лагуне. Прочитајте ОВДЕ све о Ноћи књиге која ће бити одржана вечерас! Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Урош Петровић о деци, читању и кућним љубимцима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА