Најновије

Борка Миланков Црепуља: Корупција је диктатура! (ВИДЕО)

Гошћа „Духовне трпезе“ ТВ Хелмкаст била је Борка Миланов Црепуља, која више деценија живи на релацији Београд – Женева, српско – швајцарска држављанка, бивши швајцарски дипломата, међународни стручњак за мир, антиглобалиста и учесник бројних антинато кампања. У својој богатој каријери бавила се, поред дипломатских мисија, и радом у ОЕБС-у при канцеларији ОДИХР, Канцеларији за демократске институције и људска права, као и у УНЦХР-у као посматрач на изборима на просторима некадашње СФРЈ у периоду од 1996 – 2002. године.

Борка Миланков Црепуља (Фото: Јутјуб)

До 2012.године активно је била ангажована као саветник у Покрету 1389. Због подршке и учешћа у протестима због хапшења десничара, 2009.године је провела 10 дана у женском затвору у Забели.
У најновијем издању „Духовне трпезе“ гошћа аутора и водитеља Жане Живаљевић Борка Миланков-Црепуља говориће о покушајима да кроз „Асоцијацију волонтера Швајцарска – Русија“ важним културним и привредним пројектима неуспешно умрежи Србију, у којој власти, сем краткотрајно, нису показали слуха за државни интерес у овој сарадњи. Миланков- Црепуља говориће о својим искуствима са многим актерима наше данашњице, међу којима и о два сусрета са Владимиром Путином, председником Руске Федерације.
Као познати борац за људска права и стручњак за медијски рат, Миланков Црепуља тврди да је „успех сваког медијског рата – полуистина“, те тако најоштрије критикује све који у Србији терористички УЧК зову ОВК: „Припадници УЧК сами не крију своје симболе и униформе, а то што је Србија у колоквијалном говору прихватила енглески превод „Ослободилачка“ служи јој на част. Ко зна, ако не зна она каква су недела починили „ослободиоци“ из УЧК! Према томе, најмање што морају је да ствари у Србији звоу правим именом: УЧК је УЧК и никаква ОВК! То би сваки Србин морао да зна!“ – каже Борка Миланков Црепуља.
Анализирајући политичку и друштвену стварност у Србији, Миланков Црепуља указује на бројне мане бирократије, апелујући на одговорност као императив демократизације. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Миша Вацић о учешћу деснице у власти у Србији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА