Најновије

Вучић са Лијем – "Кина је земља којој Србија верује"

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, који му је уручио новогодишње честитке кинеског председника Си Ђинпинга и премијера Ли Кећанга, уз жеље за успех, просперитет и благостање Србије и српског народа.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Вучић и амбасадор Ли су разговарали о конкретним корацима за наставак сарадње двеју земаља, наведено је у саопштењу из Председништва.
Овом приликом је председник Вучић замолио амбасадора Лија да државном врху НР Кине пренесе велику захвалност за интересовање које кинески партнери показују за РТБ Бор.
Двојица саговорника размотрили су планове за изградњу индустријског парка, као и заједничке инфраструктурне пројекте. Тема разговора је било и успешно пословање Железаре Смедерево.
С тим у вези је председник Вучић још једном изразио захвалност кинеском председнику Сију за подршку и помоћ у приватизацији те Железаре и очувању радних места.
"Кина је земља којој Србија верује и којој остаје поштен, веран и лојалан партнер", рекао је председник Вучић и додао да Србија високо цени то што Кина поштује њен територијални интегритет и независност.
Српски председник је нагласио да је Кина у међународној арени веома поуздан савезник свим земљама у свету које држе до поштовања међународног права и норми. Коме је све СНС скупљао потписе за локалне изборе по Србији сазнајте ОВДЕ. Kaко је Синиша Ковачевић жестоко испрозивао Вучића погледајте ОВДЕ. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о разговорима са Путином.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА