Најновије

ВУЧИЋ ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ У ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ: Не могу да идем пред Макрона и Путина, а да кажем да немамо поврење људи

У Пећинцима, Мионици, Неготину, Прешеву и Костолцу данас су одржани локални избори, а биралишта у тим општинама затворена су у 20 сати.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић прогласио је вечерас победу његове странке у четири од пет оштина у којима су данас одржани локални избори. Он је на конференцији за новинаре навео да је СНС победила у Пећинцима, Мионици, Неготину и Костолцу. Избори су данас одржани и у Прешеву где се листа Александар Вучић - За Србију јединствено надметала за одборничка места са неколико албанских партија.
Вучић је вечерас саопштио и да је листа у Пећинцима коју води СНС на локалним изборима освојила 77,7 одсто од укупног броја гласова, а од важећих листића чак 79 одсто гласова.
Вучић је на конференцији за новинаре рекао да ће листа СНС на којој је и СПС имати 28 од 30 одборника у тој општини.
Уједно, СНС ће и после ових ванредних локалних избора у Мионици, као и пре три године, имати убедљиву власт пошто су данас освојили 65,8 посто гласова, показују прелиминарни резултати саопштени у изборном штабу те странке, на основу обрађене већине од 38 бирачких места у Мионици.
Иза СНС, по њиховим подацима, пласирала се коалиција СПС-ЈС- СРС са 15,5 одсто гласова, док је ДС добила 13,6 одсто. Испод цензуса и одборника у будућем сазиву СО Мионица остало је ПУПС, за који је гласало 2,5 одсто изашлих бирача.
На основу овог резултата, мионички парламент који има 39 одборника, у будућем сазиву највише одборника, њих 28, имаће из редова СНС. Коалиција СПС-ЈС- СРС имаће 6 мандата, док ће ДС имати 5 одборника.
У Мионици је данас гласало 73,6 одсто грађана са правом гласа, за 3,5 процената више него у децембру 2014. године и прошлих локалних избора. Говорећи о Неготину напредњаци су освојили  70,53 одсто, а нису пребројани гласови са једног бирачког места. У Костолцу је СНС је 62,5 одсто, а велика је борба за друго место групе грађана "Искорак" и ДС које имају 10 одсто, а цензус прелазе још и Двери и странка Милана Кркобабића. Лидер СНС је рекао да је он крив за нешто лошији успех напредњака у Неготину и Костолцу, јер у те градове није стигао да оде због других пословних обавеза. - Велико хвала грађанима Србије. Не могу да идем пред Макрона и Путина, а да кажем да немамо поврење људи. Они су овим показаили да желе континуитет марљиве политике - рекао је Вучић и честитао СПС, радикалима који су постигли добре резултате.  Већи део опозиције бојкотовао је изборе у овим општинама. Како је српски министар испровоцирао Загреб погледајте ОВДЕ. Шта Мило Ломпар каже о Вучићевим плановима за Космет погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучићев говор на скупу у Мионици.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА