Најновије

ЗАГРЕБ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ ЗБОГ ИЗЈАВЕ СРПСКОГ МИНИСТРА: Данас хрватски нацисти имају своју државу, Републику Хрватску, чланицу Европске уније...

- Српски и Јеврејски народ су, иако географски удаљени, два блиска и пријатељска народа, са истом страдалном судбином и заједничким вредностима које деле вековима - рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Загреб (Фото: Јутјуб)

Он је данас посетио Меморијални центар Јад Вашем у Јерусалиму и том приликом положио венац на спомен обележје Јеврејима страдалим у Холокаусту и одао пошту жртвама страдалим у логору Јасеновац.
Тим поводом Поповић је истакао да је над јеврејским и српским народом у Другом светском рату извршен геноцид, "само зато што воле слободу и независност".
"Оба наша народа страдала су од стране нациста вођених идеологијом Адолфа Хитлера. Али разлика је у томе што нацисти који су убијали Србе, хрватски нацисти, никада нису кажњени за своје злочине и никада се нису поклонили пред српским жртвама", истакао је Поповић. 

"Уместо да буду позвани на одговорност и осуђени од стране међународне заједнице за своја злодела, данас хрватски нацисти имају своју државу, РепубликуХрватску, чланицу Европске уније, која је изграђена на геноциду над Србима, али и Јеврејима, у Другом светском рату", додао је он.
Поповић је истакао да је у Србији покренута иницијатива за изградњу меморијалног комплекса посвећеног српским жртвама геноцида, по узору на јеврејски Јад Вашем.
"У Јад Вашему и јеврејском народу ми имамо најбољи пример и инспирацију како се страдални народ подигао, ојачао и како данас чврсто штити своје државне и националне интересе", истакао је Поповић.

Он је указао да јеврејски народ то никада не би могао да постигне да се одрекао своје прошлости и да је заборавио на своје жртве.
"Зато и ми Срби морамо да памтимо наше жртве, и да из тога црпимо снагу и мудрост за наш напредак у будућности. Једино ако чувамо сећање на наше жртве, можемо да будемо сигурни да се геноцид над нашимнародом никада неће поновити", закључио је Поповић.
Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић налази се у званичној посети Израелу током које ће се састати са министром науке и технологије Израела, Офиром Акунисом, и имати низ радних сусрета са државним институцијама, компанијама и представницима израелске иновационе, научне и истраживачке заједнице. Да ли актуелна власт од Србије ствара колонију сазнајте ОВДЕ. Да ли нам следи Дејтон 2 сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српски научник тврди да је Ниш геомантички центар планете.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА