За тесто: 500-600 г брашна, 2 кашике уља, пола квасца, 200 мл воде, 100 г сецканих ораха.
За фил: 3–4 главице црног лука, 150 г сецканих ораха, бибер, љута туцана паприка, со по потреби.
За надев: издинстајте лук на уљу с мало соли. Кад буде готов, помешајте га са 150 г ораха, бибером и туцаном паприком.
Од воде, квасца, мало соли и уља замесите тесто и оставите да одстоји десет минута. Поделите га на три дела, сваки премажите уљем, поспите са 50 г сецканих ораха, премесите и тако урадите још два пута.
Развијте коре оклагијом, прву ставите у тепсију, попрскајте уљем, те распоредите половину припремљеног надева. Затим ставите другу кору, нанесите надев, па покријте питу трећом кором.
Попрскајте уљем и остатком ораха и пеците на 200 степени. Рецепт за посне сармице од зеља погледајте ОВДЕ.
Извор: posnajela.rs