Тако сочна, тако једноставна, са куповним корама и филом који се само умути, без кувања!
Састојци: Чоколадне коре, 500 мл чоколадног млека, 700 г киселе павлаке, 300 г млевеног кекса, 150 г шећера у праху, 500 г шлага + 1 кесица и 500 мл киселе воде.
За фил умутите шлаг са киселом водом. Посебно умутите киселу павлаку са шећером у праху, па додајте млевени кекс. Измешајте да се сједини, па додајте 4 кашике претходно умућеног шлага и промешати. Ако је густо, додати још две кашике шлага. То може да варира због сувоће кекса.
Узмите прву кору и добро је испрскајте чоколадним млеком. Кад упије, намажите трећином фила, а преко нанесите трећину шлага. Исти поступак поновите са остатком материјала и завршите четвртом кором. И њу испрскајте чоколадним млеком, а одозго украсите кесицом умућеном шлага, чоколадним мрвицама или шећерним украсима по избору.
По избору, четврту кору не морате ни да стављате, већ можете да завршите последњим делом фила и шлага.
Торта се прави за свега пола сата, јако је сочна и мекана, а њен укус ће вас сигурно натерати да је направите поново!
Извор: Курир