Најновије

МИХАЈЛОВИЋ: Очекујем да Тома подржи Вучића, на овим изборима је улог много већи од позиције

БЕОГРАД - Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић очекује да после одлуке председништва странке и Томислав Николић подржи кандидатуру Александра Вучића за председника Србије.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

"Верујем да би сваки грађанин волео да види да Томислав Николић, човек који је створио СНС и који је оставком на место шефа странке постао председник свих грађана, подржи свог наследника који му је, како сам каже, политички син. Николић треба да подржи Вућића за председника јер само он може да буде заједнички кандидат владајуће коалиције и може убедљиво да победи", рекла је Михајловић.
Вучић, плус Николић, плус владајућа коалиција и ето победе у првом кругу, изјавила је она за Данас.
Михајловић је рекла да не верује да би Николић могао да освоји 1,5 милиона гласова колико је освојио пре пет година и додала да нема ништа лично против актуелног председника, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.
"Чак не замерам ни Николићевим сарадницима који су често врло непристојно говорили о мени. Разумем да окружење Николића жели и ради на томе да се Николић добије прилику за још један мандат како би сачували позиције. Људски је то. Али, они морају да знају да је на овим изборима улог много већи од њихових позиција", истиче Михајловић.
Како је рекла, у питању је политичка стабилност земље и зато нам треба кандидат који може убедљиво да победи.
"Убедљива победа СНС била би најбољи доказ политичке стабилност у врло нестабилном времену и нестабилном региону", рекла је Михајловић.
Одговарајући на прозивке на друштвеним мрежама где позивају Томислава Николића да се кандидује без подрже СНС, Михајловићева одговора да не верује да би озбиљан политичар какав је Николић окренуо леђа странци коју је формирао.
"СНС није твитер странка, као неке друге. Политику СНС не одређују твитераи већ одговорни људи који воде рачуна о будућности земље", рекла је потпредседница Владе. Михајловићева истиче да је за СНС важна убедљива победа на председничким изборима, чак и у првом кругу, због очувања политичке стабилности земље.
Она каже да од октобра прошле године понавља да владајућа коалиција треба да има једног кандидата и да је још тада било јасно да то може да буде само Вучић.
"Због тога су ме прво напали неки од лидера коалиције, а онда и неки од колега из странке. Све то и није толико важно, јер видим да сада готово сви у СНС и коалицији подржавају Вучића за председника. Али признајем, нисам очекивала да ће бити толико отпора овој идеји", рекла је Михајловићева за Данас.
Извор: Данас, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА