Најновије

РАЗБИЈАЊЕ ЏИХАДИСТИЧКЕ ОФАНЗИВЕ: Побуњеници остављају своје кости пред вратима Даре! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија, уз подршку руског ваздухопловства, извршила је данас и током претходне ноћи низ веома успешних акција против "побуњеничких" снага које су у ифанзиви на јужном фронту, у престоници истоимене покрајине Дара и њеној околини.

Борбе у Дари (Илустрација: Правда)

САА је извршила нападе на противничке јединице у покрету и нанела тешке губитке припадницима новоформиране "побуњеничке" коалиције, коју предводи некадашњи Нусра фронт, пренели су блискоисточни медији. Према овим извештајима, САА је растурила концентрацоје џихадиста у градској четврти Ал Феран и у јужном делу градског језгра. Војска је, такође, извршила ударе и у западној предградској области Џиср ал Карије ал Карби и оближњем граду Ал Наејме, где су јединице Сиријске армије успеле да униште два тенка и елиминишу готово све џихадисте који су се налазили у том подручју. 
Током данашњег дана, САА је успела да потисне џихадисте са заузетих позиција у граду кое држе већ пет дана од када је, на веома перфидан начин започета жестоку офанзива на јужни сиријски град. Више о почетку офанзиве прочитајте ОВДЕ. Данашњи сукоби избили су када су џихадисти покушали нови пробој на стамбену област градске четврти Маншија. Јединице САА које бране овај део фронта, успеле су, не само да одбране своје положаје, већ су нападачима нанеле тешке губитке. Само у овим борбама погинуло је најмање 45 џихадиста, укључујући и неколико командира. Џихадисти су сада враћени на позиције које су заузели првог дана офанзиве коју сами називају "Смрт изнад понижења". У борбама за Дару значајну улогу има сиријска артиљерија која прецизним ударима наноси велике губитке терористима: Погледајте акције руских авиона у Дари: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА