Најновије

ПРОГНОЗА ИЗ ПАКЛА: Трампов мандат ће бити други најкраћи у историји САД, ево колико ће трајати!

Роналд П. Фајнман, професор америчке историје 20. века који је недавно објавио књигу о несрец́ним судбинама америчких лидера, тврди да ће мандат Доналда Трампа на месту 45. председника САД бити други најкраћи мандат у историји Америке.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Према Фајнмановим речима, Трампа ће се у Белој кући задржати између 31 и 199 дана, односно "између 31 дан колико је на месту председника провео Вилијам Хенри Харисон 1841. године пре него што је умро од упале плућа и 199 дана колико је председник био  Џејмс  А. Гарфилд пре него што је на њега извршен атентат 1881. године. Чак иако његова мандат потраје дуже, професор Фајнман предвиђа да је он мало вероватно да потраје 16 месеци и пет дана колико је трајао мандат 12. председника Закарија Тејлора, који је умро од дигестивног обољења 1850. године. За разлику од наведених примера, председник чији је мандате скратила смрт, Фајнман верује да ће Трамп бити смењен или присиљен да поднесе оставку у року од неколико недеља. Професор зато сматра да је "Пенс председништво" неизбежно, што се односи на Мајка Пенса, који би преузео функцију председника ако Доналд Трамп напусти вођење земље. Његово предвиђање долази након што је Бела куц́а признала пре неколико дана да Трампов саветник за националну безбедност Мајкл Флин није рекао истину о разговору са руским дипломатом. Професор Фајнман, који предаје на Универзитету Атлантик на Флориди, каже да је бизнисмен који је постао политичар, генерално недорастао тој функцији. - Многи спољнополитички стручњаци тресу главом због Трамповог недоличног понашања и језика сваки пут када говори у јавности или објави коментар на Твитеру, али и његове нестабилности и безобзирности - каже Фајнман, наводец́и као пример Трампову одлуку да, након што је Северна Кореја лансирала ракету, одржи безбедносни састанак јавно, што је према Фајнмановим речима, знак његовог неуспеха да се понаша одговорно.
Ипак, у америчкој историји никада ниједан председник није смењен, иако је то покушано у време Била Клинтона, али је ослобођен од стране Сената. Ричард Никсон је поднео оставку пре него што је могао да буде смењен због озбиљне злоупотребе откривене у Вотергејт скандалу. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА