Најновије

НИНИВО, СТИЖЕМО: Тотална офанзива на последње упориште ИД-а (ВИДЕО)

Ирачке снаге кренуле су према западном Мосулу, последњем великом упоришту снага ИД у Ираку. Операција је почела у недељу при чему је војска заузела неколико села, а Би-би-си данас јавља како се пуцњава чује из даљине.

Офанзива на Мосул (Фото: Јутјуб)

Војска најпре планира да заузме аеродром, а након тога ће кренути у борбу за густо насељена подручја у којима је преко 3.000 бораца ИД-а. Они су поручили да ће свим снагама бранити своје последње упориште у Мосулу. 
Након тешких борби прошлог месеца је ослобођен источни део Мосула. У напад за ослобођење западног дела Мосула укључене су хиљаде војника који имају артиљеријску и ваздушну подршку. Како преноси Би-би-си, њихов напредак је успорен због импровизованих експлозивних направа које су подметнули припадници ИД-а. УН страхују за животе цивила који су заробљени у Мосулу, а којих има око 650.000. Како би се спречиле додатне жртве, подељени су леци о томе како ће од недеље почети напад у западном делу Мосула. Војска каже да ће западни део бити теже освојити од источног због бројних уских улица и пролаза. То је уједно и део града који је мањи, али је насељенији. Према извештају УН-а, готово половина жртава из ослобађања источног дела Мосула су били цивили. Са друге стране границе, у Сирији, битка за источна насеља Алепа је добила на убрзању. Погледајте ОВДЕ какво је тамо стање. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА