Најновије

ИНСАЈДЕР ОТКРИВА: Сорош организује елиминацију готовине како би увео диктатуру тајне светске владе

Инсајдер који је радио са милијардером Џорџом Сорошем, тврди да Сорош организује елиминацију готовине како би увео диктатуру тајне светске владе.

Џорџ Сорош (Фото: i3.apollo.lv)

Према речима бившег Сорошевог колеге, Џима Роџерса, многе владе широм света већ постепено укидају коришћење готовине, што је, како он каже, део потеза за унапређене плана Новог светског поретка.
“Владе увек прво гледају себе, и то је иста ствар која се дешава стотинама година“, рекао је он током интервјуа за “MacroVoices Podcast”.
“Индијци су недавно урадили исту ствар. Они су повукли 86 одсто новца у оптицају, и сада су начинили незаконитим да се троши више од 4.000 долара приликом сваке готовинске трансакције, а у Француској не можете користити више од 1.000 евра“
Након терористичког напада Шарли Ебдо 2015. године, Француска влада је забранила готовинска плаћања у већем износу од 1.000 евра, са тадашњим министром финансија Мишелом Сапином, који је тврдио да је неопходно “борити се против употребе готовине и анонимности у француској економији“.
Индијски премијер, Нарендра Моди, повукао је новчанице од 500 и 1.000 рупија, уклањајући 86 одсто државних новчаница из оптицаја.
Европска комисија је недавно издала “мапу пута“ за спровођење строгих ограничења и извештавајући о условима по питању употребе готовине широм Европске уније, са коначним циљем потпуне елиминације употребе готовине.
Роџерс је упозорио да је тренд влада да елиминишу употребу готовине за економске трансакције део ширег напора тих влада како би спровеле стање надзора диретним праћењем навика трошења својих грађана.
“Многе земље већ раде то“, рекао је он. “У неким државама у САД не можете обављати готовинске трансакције изнад одређеног износа јер тако могу да вас контролишу“.
“Ако желите да купите шољу кафе, они знају колико пијете, где је купујете, итд, и све то могу ставити у електронске формате“, додао је он. “Свет  постаје електронски“.
Упркос уверавањима влада да ће замена готовине са дигиталном валутом учинити економске трансакције лакшим, Роџерс је упозорио да прикривају елиминацију основних слобода.
“Када се то уради, владе ће бити веома, веома срећне, и рећи ће да то раде за наше добро, не за њих, за наше добро“, додао је Роџерс. “То што раде ће у потпуности променити свет у коме живимо. Нећемо имати толико слобода као што их имамо сада, а све већ губимо значајним темпом.“
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА