Најновије

МИЛИЈАРДЕР УЗДРМАО СВЕТ: Започео бих рат ако...

Кинески милијардер Џек Ма рекао је да би отпочео рат уколико би нестала трговина, јер је она више од размене робе и новца.

Џек Ма (Фото: Јутјуб)

Ма је био главна тема након што је најавио да ће његова компанија Алибаба помоћи у стварању миллион радних места у Сједињеним Америчким Државама.
Он је, након састанка са америчким председником Доналдом Трампом, рекао да би повлачење из глобализације проузроковало само невољу.
“Ако трговина нестане – рат почиње”, рекао је Ма. 
“Морамо активно да доказујемо да трговина помаже људима да комуницирају”, рекао је он, додајући да треба да имамо фер, транспарентну и инклузивну трговину. 
Ма је истакао и да је глобална економија више од трансакције робе и новца. 
“Реч је о трговини вредностима, трговини културе”, каже он додајући да осећа личну одговорност, па због тога у последњих месец дана “прелеће” више од 100.000 километара како би промовисао глобалну трговину. 
Ма је рекао и да је имао “дивну расправу” са аустралијским премијером Малколмом Турнбулом приликом разговора о могућностима Алибабе да сарађује са њима како би се створио “е-чвор” – трговинску зону која ће омогућити слободнију онлајн трговину са мање граничне бирократије. 
“Већина слободних зона, последњих година, дизајнирана је за велике компаније”, рекао је он. 
“Ако Аустралија, Нови Зеланд и друге земље могу да створе зону слободне трговине у виду е-чворишта за мала предузећа, они ће моћи да раде као велике компаније које продају 24 сата, са бољим тарифама и бржом граничном контролом", закључио је Ма. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА