Најновије

МЕРКЕЛОВА НА ИВИЦИ: Да се данас одржавају избори...

Немачка СПД потукла би конзервативце немачке канцеларке Ангеле Меркел када би избори били одржани данас.

Ангела Меркел (Фото: Синхуа)

То показују резултати најновије анкете, што показује да странка левог центра и даље добија замајац након што је за лидера изабрала Мартина Шулца.
СПД, млађи партнер у владајућој коалицији Ангеле Меркел, годинама је заостајао за конзервативцима у анкетама, а последњи пут је на изборима победио под Герхардом Шредером 2002. 
Популистичка Алтернатива за Немачку (АфД) би, према данас објављеним резултатима истраживања, дошла на треће место са 12 одсто гласова, док би четврто пласирана била партија Левица, са 10 одсто гласова. 
Јуче су објављени резултати другог истраживања у Немачкој, према којима је вођство у подршци гласача конзервативној алијанси немачке канцеларке над СПД-ом левог центра опало за четири одсто, што је највећи пад у протеклих неколико година. 
С друге стране, СПД, који је пре недељу дана именовао Мартина Шулца за председника, има међу гласачима подршку већу за шест одсто, што је највећи скок наклоњености тој странци у последње четири године. 
Ово истраживање је показало да партија Меркелове ЦДУ и њена баварска сестринска партија ЦСУ сада уживају подршку 33 одсто гласача, док 29 одсто испитаника подржава СПД. 
То значи да је разлика у подршци коју имају ова два блока сада најмања од септембра 2013. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА