Најновије

ТРАМПОВ ГЛАВНИ СТРАТЕГ: Ја сам лењиниста, уништићу државу!

Стивен Бенон, главни Трампов стратег и један од најближих сарадника заправо је лејниниста који, према сопственом признању, жели да уништи америчку државу.

Стивен Бенон (Фото: Јутјуб)

- Стивена Бенона, извршног директора контроверзног сајта "Бреитбарт", упознао сам на промоцији књиге одржаној у његовој кући на Капитол хилу, 12. новембра 2013. Стајали смо поред фотографије његове ћерке, која је дипломирала на Вест поинту и која је у то време била на дужности у Ираку, као поручник у 101. ваздушно-десантној дивизији. Фотографија је била упечатљива јер је седела на некадашњем златном престолу Садама Хусеина са аутоматом у крилу - написао је у свом ауторском тексту амерички новинар Роналд Радош.
- Веома сам поносан на њу - рекао је Бенон.
Никада себе није сматрао "популистом", нити "америчким националистом", као што га данас многи виде, испричао је тада Бенон.
- Ја сам лењиниста - рекао је поносно.
Шокиран, новинар га је упитао шта хоће да каже.
- Лењин је хтео да уништи државу, а то је и мој циљ. Желим да изазовем потпуни слом и да уништим актуелни естаблишмент - одговорио је Бенон.
Бенон је користио Лењинову стратегију за популистичке циљеве "Чајанке", групе у којој је објединио републиканске и демократске партије, као и традиционалне конзервативне медије. Новинар је касније Бенону упутио имејл, у коме га је подсетио на њихов разговор и рекао му да жели да пише о томе. Упитао га је да ли жели да коментарише, или да нешто исправи. Бенон је одговорио: - Не сећам се да смо се упознали и не сећам се тог разговора. А, као што сте могли да видите у протеклих неколико дана, не сарађујем с медијима - оштар је био Трампов главни стратег. Новинар описује како је касније прочитао чланак у коме је конзервативни економиста Томас Соел изразио неслагање с тактикама које користи "Чајанка" у настојању да блокира рад владе. Иако је подржавао намере "Чајанке", оштро се противио тактици. - Спорна је једино тактика коју "Чајанка" примењује у настојању да укине финансирање Обамакера - написао је. Док демократе контролишу Сенат, нема шансе за прекид финансирања Обамакера, а јавност се жестоко "противи том узалудном покушају", тако да "у политичком смислу, тиме дословно ништа не може да се добије, али зато много тога може да се изгуби". Новинар је поново контактирао са Беноном упитавши га да ли је прочитао Соуелов чланак, будући да је заговарао управо тактику коју је Соуел критиковао. - И "Нешнел ривју" и "Викли стандард" су левичарски листови и желим и њих да уништим - одговорио је, додавши да "их нико не чита, нити икога занима шта они пишу - рекао је Бенон. - Његов циљ је био да сруши цео естаблишмент, укључујући и лидере Републиканске партије у Конгресу. Затим ми је рекао да је координатор свих организација 'Чајанке' на Источној обали. Његов план био је да се њихови кандидати нађу на листићу републиканских кандидата, а затим да подржи кампању за њихову победу. Када буду изабрани, они ће бити одговорни за борбу ради спровођења агенде за коју се залажу он и "Чајанка" - написао је новинар. - Ако то не учине, натераћемо их да се повуку и бићемо против њих када се поново буду борили за место у парламенту - узвратио је Бенон. Трампова одлука да упосли Бенона наводи на закључак да жели да се креће у правцу који је он дефинисао - рушење републиканског руководства и партије какву познајемо. Трампово понашање до сада је било компатибилно с Беноновом вером у лењистичке тактике. Као што је вођа бољшевика једном приликом рекао, "умеће сваког пропагандисте и агитатора састоји се у његовој способности да нађе најбољи начин како би утицао на дати аудиторијум, представљајући одређену истину на на најуверљивији, најприхватљивији, најексплицитнији и најупечатљивији начин." Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА