Најновије

ВОЂА АЛ КАИДЕ СЕ РУГА ТРАМПУ: "Будала из Беле куће!"

Вођа Ал Каиде на Арабијском полуострву Касим ал Рими, који је преживео прошлонедељни напад америчких специјалних снага, сада се у аудио поруци руга председнику САД Доналду Трампу, јавља "НБЦ њуз", позивајући се на неименоване војне обавештајне званичнике САД.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Циљ те обимне операције морнаричких "Фока" било хватање или убиство Ал Римија, који се сматра трећим најопаснијим терористом на свету и мајстором врбовања нових терориста.
У размени ватре убијени су један припадник "Фока", 14 бораца Ал Каиде и неколико цивила, укључујући осмогодишњу девојчицу, ћерку убијеног проповедника Ал Каиде Анвара ал Авлакија. Ал Рими је и даље жив и налази се у Јемену, саопштило је више војних званичника. Он се на америчкој листи најтраженијих терориста налази од 2015. године, када је преузео команду над огранком Ал Каиде у Јемену. Ал Рими је у недељу објавио аудио снимак који војни стручњаци сматрају аутентичним. - Будала из Беле куће је добила шамар на почетку свог пута у вашој земљи - казао је Ал Рими у поруци за коју "НБЦ њуз" тврди да је очигледно везана за напад изведен 29. јануара. Бела кућа, која је напад у Јемену назвала "успешном операцијом по свим стандардима", није желела да коментарише ово, као ни Пентагон. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА