Најновије

ЗАПАЊИО СВЕТ: Трамп изнео теорију завере и шокирао све!

Амерички председник Доналд Трамп оптужио је у понедељак "непоштене" медије да прећуткују неке нападе "радикалних исламистичких терориста".

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

- Исламска држава ангажована је у кампањи геноцида, чинећи злочине по целом свету - рекао је Трамп из војне базе Мекдил у Тампи на Флориди, стратешког војног центра за борбу против џихадистичке организације.
Председник САД истакао је да су "радикални исламистички терористи одлучни у намери да нападну САД као што су то већ учинили 11. септембра, али и у Бостону, Орланду или Сан Бернардину", нагласивши да се исто спрема и Европи.
- Видели сте шта се догодило у Паризу и Ници. То се догађа у читавој Европи. Дошли смо до тачке у којој медији више и не извештавају о нападима - рекао је Трамп.
Бела кућа је саставила списак од 78 терористичких претњи и напада како би подржала тврдње свог председника. Ипак, на том списку се налазе напади о којима је светска штампа извештавала јавност, попут оних у Паризу, Ници, Берлину и Сан Бернандину. Ипак, Трамп је инсистирао да се у Европи догодио велики број напада о којима штампа није желеа да извештава, односно да их представи "онаквим какви јесу - као акт тероризма", пренели су "Франс прес" и "Гардијан".
- У бројним случајевима врло непоштени медији не желе о томе да извештавају. Они имају своје разлоге, и ја их добро знам, а мислим да их знате и ви - рекао је Доналд Трамп одбијајући да појасни шта је тиме мислио.
Када су новинари о трамповим тврдњама и оптужбама упитали портпарола Беле куће Шона Спајсера, он је обећао да ће "ускоро доставити листу од 78 напада", истакавши да "велики број њих није добио одговарајућу пажњу у медијима".
На списку се налазе терористички напади од Европе, преко Блиског истока до Аустралије, али из неког разлога изоставља терористичке нападе у Израелу. Погледајте ОВДЕ  Трампу прети опозив?! Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА