Најновије

ЧУРКИН УПОЗОРАВА: Бела кућа да смањи емоције! (ВИДЕО)

Москва се нада да тензије између Беле куће, Ирана и Кине неће као резултат донети било какве међународне последице.

Виталиј Чуркин (Фото: Синхуа)

То је за Раша тудеј рекао руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин, додајући да актуелна реторика изгледа као емоционални одговор на реалност.
Стални представник Русије у УН је навео и да постоји план да се ускоро састану руски шеф дипломатије Сергеј Лавров и амерички државни секретар Рекс Тилерсон. 
“Вашингтон и Москва имају различитости, једна од њих је однос према Ирану. Верујем да су неке реакције из Беле куће условљене емоцијама, а не рационалним доношењем политичких одлука и чврстим чињеницама. У међународном животу морате да се дистанцирате од емоција и онога што желите да видите и да знате да имате право да то очекујете од друге државе“, навео је Чуркин. 
Истакао је да је био изненађен када је на Си-Ен-Ен чуо америчке експерте да је лансирањем балистичких ракета Иран прекршио забране Савета безбедности УН. 
“Те забране су биле раније, касније су укинуте. Резолуција СБ УН само позива Иран да не спроводи тестове балистичких ракета које су способне да понесу нуклеарно оружје, али не изриче никакву забрану. То је само позив, а не забрана. Технички и правно не можете да причате да они крше било какву забрану“, истакао је Чуркин. 
Он верује да тензије између Ирана и САД неће као резултат донети пун војни конфликт, али и да ти односи могу да утичу на везе САД и Русије. Извор: Раша тудеј/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА