Најновије

Ђурић: ЗСО формирају Срби, не албански политичари

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да ЗСО треба да формирају Срби на КИМ у складу са Бриселским споразумом, а не албански политичари.

Марко Ђурић (Фото: ЈуТјуб)

Косовски председник и премијер Хашим Тачи и Иса Мустафа и председник косовске скупштине Кадри Весељи сагласили су се да почне формирање ЗСО, пренели су медији, а Ђурић оцењује да то подсећа на неку врсту политичке игре у којој Срби на КИМ треба да буду у политичком смислу подвргнути њиховој власти и понижени.
"То није онај начин формирања ЗСО који је договорен у Бриселу и који Срби очекују. ЗСО треба да буде формирана на основу споразума који је договорен између Београда и Приштине. Њу треба да формирају српски представници на КИМ, а не албански политичари", истакао је Ђурић. 
Додао је да не би било ничег чудног да су њих тројица најавила формирање Заједнице албанске општине, али да, како каже, говоре о формирању ЗСО, као нечим чиме они треба да се баве, то није оно што је њихов посао. 
Каже да је видљива намера Приштине да искључи српску страну и званични Београд из процеса дијалога. 
"И то је један од разлога зашто су у претходним данима вештачки генерисали кризе и сада оваквим понашањем само потврђују своју намеру да покушају да нас искључе, међутим то неће функционисати на тај начин", поручио је директор Канцеларије за КИМ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА