Најновије

ОБРУЧ ЗАТВОРЕН: Турци не жале ни људство ни оружје у последњем јуришу на Ал Баб! (ВИДЕО/МАПА)

Трка за Ал Баб поново је у највећем јеку након што су турске снаге започеле жесток напад на практично опкољене терористе у северном сиријском граду.

Ал Баб (Илустрација: Правда)

Након што су током јучерашњег дана заузели позиције на западномулазу у Ал Баб, турска војска и њихови савезници из такозване "Слободне сиријске армије" (ССА) започели су удар из свог расположивог оружја не би ли успели да освоје стратешки важан град пре него што до њега стигну јединице Сиријске арапске армије. У раним јутарњим часовима елитне јединице Турске армије у пратњи сиријских "побуњеника" поново су освојили тачке на западној страни Ал Баба које су већ заузимали приликом ранијих покушаја да уђу у град.  И поред високих губитака, пре свега међу борцима ССА, турске снаге успеле су да изврше притисак на положаје Исламске државе и полако затварају северозападни део Ал Баба.
Са друге стране, јединице Сиријске арапске армије предвођене Тигровим снагама, уз снажну подршку руске и сиријске авијације, други дан за редом воде жестоке борбе за затварање обруча око Ал Баба, пресецањем јединог пута који је преостао Исламској држави за снабдевање града. Након жестоких борби, САА је преузела контролу на путу између Фазуле и Шамија, тако да је ИД сада у безизлазној ситуацији. Питање је само ко ће први заузети град који се сматра чвориштем путева северне Сирије. На западном делу фронта, САА и њени савезници су наставили преузимање контроле над селима у тој области. У брзим акцијама ослобођени су Туман и Деир Как и Бират Ал Баб.

Погледајте јучерашњи видео преглед ситуације на фринту око Ал Баба: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА