Најновије

ЛЕ ПЕН: ЕУ да се мења или ће умрети

ЕУ се мора радикално и дубоко променити и напустити свој ауторитарни карактер или ће умрети, изјавила је данас председничка кандидаткиња француске ултрадесничарске странке Национални фронт Марин Ле Пен.

Ле Пенова (Фото: Синхуа)

Ле Пенова је такође подржала излазак Француске из Европске уније, такозвани "Фрегзит" уколико ЕУ не изврши пренос моћи у Париз.
"Или ће ЕУ француском народу вратити територијални суверенитет, границе, контролу над економијом и валутом или ћу предложити да напустимо ЕУ", додала је Ле Пенова у интервјуу за Би Би Си који ће бити објављен у току дана.
По њеном мишљењу Европа није подељена на левицу и десницу већ на "популисте и глобалисте". "Ја сам на страни патриотизма, а многи европски лидери су били на страни глобализације," рекла је она у интервјуу, како преноси лист Политико у издању за ЕУ.
Упитана да ли би напуштање еврозоне, што она жели, жначило да је дошао крај евра, Ле Пенова је одговорила: "Можда, па шта? Евро није валута, већ политичко оружје. Евро је нож којим ЕУ сили људе да иду тамо где не желе". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА