Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ ПОНОВО ПРОВОЦИРА: "Истина о злочину неопходна за будућност"

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић одбио је тврдњу да захтев за ревизију пресуде против Србије може имати негативне утицаје на помирење.

Бакир Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

- Истина о злочину је неопходана за помирење, истина је потребна за прошлост и садашњост, али највише за будућност - навео је Изетбеговић на свечаној академији поводом обележавања Дана независности БиХ, празника који се у Републици Српској не обележава.
Изетбеговић је оценио да је пут којим БиХ иде тежак и пун ризика. 
- Иза нас, али и пред нама су бројни изазови који изискују стпрљење. Није било лако постићи досадашњи напредак, морамо ићи напред водећи рачуна да не угрозимо оно што смо до сада постигли - казао је. 
Изетбеговић је приметио и да је хиљаду годишње искуство показало да су Бошњаци, Срби и Хрвати у тој држави живели измешано и да ће тако бити и у будућности. 
Уверен је да ће се БиХ, како је рекао, постепено вратити у оно што је била и што јој је судбина. 
Изетбеговић је рекао да је то место где људи различитих вера и народности раде заједно. 
- Поверење међу људима је још увек крхко. Демократска изградња наше државе је процес који траје. Сва питања око којих имамо подељена мишљења морамо решавати договором и компромисом. Само тако можемо изградити заједничку будућност. Једина заједничка будућност је она која је прихватљива свим добронамерним људима - рекао је Изетбеговић. 
Тај заједнички живот, казао је не сме бити затрован, али не може бити заснован на лажима, већ на истини ма како горка и тешка била. 
- У борби за њу смо жртвовали много, али у толико је бреме теже и то нас обавезује да истрајемо. Подигли смо глас у име оних мајки, кћерки, очева чији најмилији леже по пољима, подигли смо глас и у име оних који не могу да говоре, али и у име хиљада Срба - рекао је Изетбеговић и додао да истина смета само онима чија савест није чиста. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА