Најновије

ЂУРИЋ: Од 2. априла зависиће многе године!

Потпредседник СНС Марко Ђурић изјавио је да ће од 2. априла зависити многе године и да тада грађани треба рационално и разложно да расуде о томе шта је ко урадио по питању економије, спољне политике и војске, како би донели праву одлуку.

Марко Ђурић (Фото: Јујуб)

- Кандидати досовског резима затвроили су на стотине фабрика и укинули на стотине хиљада радних места, то су чињенице. Вучић је отворио најмање 55 фабрика, а за 130.000 људи је смањена незапосленост -  рекао је Ðурић за ТВ Пинк.
Говорећи о спољној политици, рекао је да је данас позиција Србије јача него раније, те да ће Вучићев састанак са Путином бити њихов десети сусрет.
- Они су секли тенкове, смањивали војску, ми је јачмо, обнављамо. Србија има добар избор и од 2. априла зависиће многе године - рекао је Ђурић. Кад је реч о КиМ, Ђурић је истакао да српски народ у покрајини осећа ко га брани, подржава и ко је спреман да подметне леђа за њега. - Знају наши људи на КиМ да, кад наша делегација и Александар Вучић оду, у Брисел, да ће у лице рећи и Могеринијевој и Хашим Тачију какве су муке и проблеми нашег народа и да неће прихватити да се чине уступци који нису у интересу нашег народа, као што су правили неки од досовских председничких кандидата који се сада нуде грађанима -  рекао је Ðурић. Како каже, људи са КиМ знају да је Вук Јеремић био у Министарству одбране када је распуштен Приштински корпус и на челу Министарства спољних послова када је дијалог из УН, где смо имали подршку, пребачен на терен ЕУ, где убедљива већина чланица признаје независност Косова. - Знају да је био на челу наше дипломатије и водио оне који су преговарали када су успостављени административни прелази, укидане наше личне карте и увођене таблице... А нису заборавли ни то да је Саша Јанковић 10 година био заштитник грајддана, а да није написао и објавио извештај о положају и стању Срба на КиМ, јер он не сматра да је КиМ део Србије - рекао је Ђурић. Како је рекао, кандидати "старог досовског режима", нису кандидовали политику, већ једино што може да се чује јесу увреде, готово псовке, на рачун премијера Вучића и његове породице, изливи мржње. - То виде и људи на КиМ -  рекао је Ђурић. - Један од потписника Апела 100 је чак причао о неким шамарчинама... Е од таквих квази интелектуалаца Србију треба штитити и бранити -  навео је он. Коментаришући евентуални прекид дијалога у Бриселу, након захтева Приштине за суспензију док се не ослободи Рамуш Харадинај, Ðурић је рекао да је то потпуно промашена политика приштинских политичара, не само са аспекта стабилности и наших интереса, већ и са аспекта њихових интереса. - Не само да се враћају на почетак, већ, рекао бих у прошлост. Албанци 16-17 година сами управљају сопственим пословима, ЕУ улива преко 60 милијарди евра помоћи, финансијски и на разне друге начине, а и даље је више од 60 одсто Албанаца незапослено, најнижи животни стандард у Европи, највиши степен корупције - наводи он. У светлу таквих неуспеха политичари у Приштини "немају других средстава да очувају клановску криминалну контролу власти него да се окрене сукобима са Србијом и и српским живљем на КиМ", рекао је Ђурић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА