Најновије

Шешељ: Могу да победим Вучића у другом кругу

Председнички кандидат Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је у Крагујевцу да може да у другом изборном кругу победи кандидата владајуће коалиције Александра Вучића.

Шешељ (Фото: Синхуа)

"Наша стратегија је у два дела. У првом кругу је тешко победити Вучића, у првом кругу он највероватније пролази 'глат'. А ја морам прво да савладам овај башибозук - Вука Јеремића, Сашу Јанковића, Прелетачевића, Бошка Обрадовића, Радуловића, Чанка... Ако вољом народа уђем у други круг, онда могу да победим Вучића", рекао је Шешељ присталицама у пешачкој зони на Тргу код Крста у центру Крагујевца.
Он је поручио да није добро ни за државу, ни за народ, ни за самог Вучића да сва власт буде у његовим рукама.
"Ако ико може да га победи, онда сам то ја, без лажне скромности. Он неће моћи да избегне ТВ дуел, а мене 27 година нико није победио у ТВ дуелу. Мислим да ће за мене у другом кругу гласати сви они грађани Србије који сматрају да не ваља када је сва власт у једним рукама“ рекао је Шешељ.
Он је обећао да ће као председник Србије да контролише, колико је год могуће, све три гране власти.
Законодавну власт би контролисао тако што би враћао на поновно гласање све законе за које сматра да нису добри, а Владу тако што би јавно критиковао сваки њен лош потез, па би Влада стрепела од његове критике.
"За разлику од мојих противкандидата, ја бих био у стању да контрлишем и Вучића и његову Владу. Њих шест када би заједно били изабрани за председника не могу Вучића контролисати а ја могу, сматрам да имам довољно образовања, знања, искуства, чврстине и одлучности", рекао је Шешељ.
Шешељ је нагласио да је време за велики заокрет према Русији и подржао војни савез са том земљом.
"Оно где бих ја усмеравао државну политику је одустајање од уласка у ЕУ и максимална интеграција и улазак у царинску унију са Русијом и војни савез. Тиме бисмо решили све економске и социјалне проблеме и проблем одбране", рекао је Шешељ.
Шешељ је рекао да је Србија поново угрожена јер се Хрватска "до зуба наоружава", косовски Албанци планирају формирање војске, у Македонији се "очекује рат", док Турска прети да ће четири милиона избеглица послати у Европу, преко Србије.
Објаснио је да "ако уђемо у војни савез и дамо неколико база Русима у Србији", они би довезли своје системе "С-300, 400 или 500 и своје авионе, који би бранећи српско небо, бранили и руско небо".
Он је навео да је руско тржиште потпуно отворено за сву робу произведену у Србији и не плаћа се царина.
"Проблем је на пример са Фијатовим возилима зато што се она не производе у Србији, овде се само склапају. Од свих делова за Фијатово возило, само се један производи у Србији, а то је дизалица која се производи у Свилајнцу. То је разлог што не може Фијатово возило из Србије да иде у Русију. Али, ако смо царинској унији је онда свеједно на којој је граници роба увезена, иде слободно по целој територији уније", рекао је Шешељ.
Шешељ је данас говорио и грађанима у Лапову, Рачи и Баточини, и из Крагујевца је отишао за Тополу и Аранђеловац.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА