Најновије

СРБИЈА ЈАЧА КОНТРОЛУ: После претње из Турске здружене снаге војске и полиције на ногама!

Спремљене су и опције у случају да Турска пусти један број избеглица ка Европи, па ће наше бране бити јаче на граници са Бугарском и Македонијом, а придошлице неминовно преусмерене ка Црној Гори, БиХ и хрватском приморију.

Српска војска на ногама (Фото: Министарство одбране Србије)

Уколико то не да резултате, поново ће се размотрити опција подизања жице. Контрола је тренутно појачана не само близу граничних прелаза, већ и на свим чвориштима - око важних саобраћајница и на магистралним путевима.
Проблем би могао да настане уколико бугарске снаге реда, да мигранти не би остајали "заглављени" на њиховој територији, почну буквално да их преводе преко планинских беспућа и усмеравају ка Србији, што се већ дешавало. Такође, велики проблем је и копнена зона безбедности. Албанци са Косова шверцују преко "зелене границе" између 50 и 150 људи дневно. Многи од њих бивају благовремено откривени и упозорени да се врате, али они не одустају, па покушавају изнова и по неколико пута, све док не прођу баријеру и крену ка Мађарској или Хрватској. Иста је прича и са Мађарском, чију границу такође прелазе и по више пута ако су ухваћени, и то упркос хушкању паса, батинама, жичаној огради, хапшењу, а сада и новој војној бази код села Сантово. Легално из Србије у Мађарску дневно уђе 10 људи. - У нашим центрима смештено је 6.796 људи, од чега 1.850 у пет великих центара, а остали у прихватним центрима - каже Иван Мишковић из Комесаријата за избеглице. Он не очекује већи избеглички талас из Турске: - Све земље на рути су знатно ојачале границе, па би данас тешко могао да се понови сценарио из 2015. Важно је и то да не постоји јасан позив за долазак из земље дестинације, пре свега Немачке. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА