Најновије

СТАМАТОВИЋ: Опозиција заједно да спречи нерегуларности!

Кандидат за председника Милан Стаматовић позвао је опозиционе кандидате на заједнички наступ у циљу спречавања нерегуларности избора.

Милан Стаматовић (Фото: Медија центар)

Оцењујући да су предстојећи избори "најнерегуларнији избори у Србији од 1990. године до данас", Стаматовић је у саопштењу навео да заједнички наступ опозиционих кандидата подразумева упознавање надлежних домаћих и међународних институција са "нерегуларностима које прете да угрозе легитимитет и легалитет изборног процеса".
 
"Да ли је нормално да су, још пре него што су расписани избори са кампањом на доњој минималној граници трајања од 30 дана, јуришни пропагандни одреди председничког кандидата Александра Вучића најмање петорицу противкандидата већ изопштили и дисквалификовали, постављајући им мете посред чела", упитао је Стаматовић.
Председник општине Чајетина је оценио да бирачки спискови "ни до данас нису уређени" а да се контрола над њима "врши из Вучићевих центара моћи".
"Вучићева парадржавна бирократија учинила је све да онемогући да своје бирачко право оствари неколико милиона држављана Србије који живе у иностранству. Медијски однос заступљености кандидата у кампањи је такав да Вучићу припада 92 одсто простора у најутицајним медијима, а осталој десеторици само осам одсто", навео је Стаматовић.
Он је упозорио и да ће се по Упутству Републичке изборне комисије, "која је под апсолутном контролом Александра Вучића", пребројавање гласова са бирачких места на Косову и Метохији обавити у Рашки и Врању, "уз додатак да је представницима опозиције онемогућено учешће на самим гласачким местима на Косову и Метохији".
"Председнички кандидат Александар Вучић најбруталније злоупотребљава чињеницу да се 'такмичи' из фотеље председника владе и то користи да своје државничке сусрете као премијер, које је интензивирао до изнемоглости у финишу кампање, искористи ради добијања 'подршке' од светских државника", додао је Стаматовић. Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА