Најновије

НЕМАЧКА СЕ ОПЕТ СПРЕМА ЗА РАТ!? Биће на руској граници „колико то буде потребно“!

Сви знамо чије су експанзионистичке тежње довеле до светских ратова - а данашњи немачки војници су, као некада Хитлерови, на граници с Русијом, док њихов министар спољних послова Зигмар Габријел има образа да каже да није у реду да "баћушке" распоређују своје војнике унутар своје територије, али је у реду да "панцери" буду ван својих граница, и то на самом "уласку" у Русију!?

Немачка војска (Фото: Синхуа)

Габријел је, наиме, критиковао Русију због повећавања снага на границама са балтичким земљама, додавши да ће немачке трупе да остану у земљама Балтика "онолико колико то буде потребно". 
- Војни потенцијал који је Русија распоредила на граници, по мом мишљењу, потпуно је ирационалан, пошто са стране тих земаља не долазе апсолутно никакве претње - рекао је министар. Војска НАТО-а од укупно хиљаду људи, укључујући 400 немачких војника, бледи у поређењу са огромном војном силом коју Русија појачава на својој граници, наводи "Дејли експрес“. Кремљ је саопштио да штити границе земље од агресије НАТО-а. Након распоређивања немачких трупа у региону, заменик министра спољних послова Русије Алексеј Мешков изјавио је да "први пут после Другог светског рата видимо немачке војнике на граници Русије“ и да акције Алијансе озбиљно појачавају ризик од инцидената. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА