Најновије

ПОКАЗУЈУ МИШИЋЕ РУСКИМ ХУМАНИТАРЦИМА: Американци извели ратну машинерију на улице Манбиџа! (ФОТО/ВИДЕО)

Ратни репортери који се налазе у Манбиџу и околини забележили су ових дана веома појачану активност америчких трупа у том делу Сирије.

Американци у Манбиџу (Фото: ЈуТјуб)

Од почетка "заврзламе" у Манбиџу, када су курдске снаге, у договору са Русијом, препустиле пределе који их раздвајају од турских снага Сиријцима, примећена је појачана активност америчке војске која је недавно отворила своју војну базу у близини града. У почетку су појачане активности америчке војске биле углавном извиђачке, па су се на путевима у Манбиџу и околини, пре свека могла видети теренска возила. Данас, ипак, из овог подручја стиже све већи број фотографија оклопних и борбених возила Армије САД-а. Представник Пентагона рекао је за Њујорк тајмс да Коалиција чини све да спречи било какве непријатељске активности против града и његовог становништва, али и као гаранција да да су курдске ЈПГ снаге заиста напустиле Манбиџ. Да подсетимо, руски хуманитарци, у пратњи руске војне полиције ушли су у Манбиџ пре два дана, одмах након обелодањивања руско-курдског договора, док се истовремено врше припреме Сиријске армије за преузимање положаја на линији раздвајања са турским снагама. 
Ипак, остаје нејасно које ће снаге заиста обезбеђивати сам Манбиџ, пошто оваква изјава која стиже из Пентагона, потврђује да је удовољено жељи Анкаре да војно крило курдског "Сиријског демократског фронта" (СДФ) напусти град и околину. Пошто су из СДФ-а током јучерашњег дана оштро негирали шпекулације да ће сам Манбиџ бити предат Сиријској армији, а уколико је тачан изнети податак Пентагона, у граду који бурно проживљава све време од избијања Сиријског рата сада се налазе само припадници руске и америчке војске. Обзиром да су Руси присутни са малим бројем војне полиције и хуманитараца, поставља се питање да ли су овако нападне акције америчке војске заиста усмерене на обезбеђивање подручја или за "показивање мишића" малобројним руским војницима у Манбиџу. Погледајте галерију од двадесетак фотографија америчких борбених возила јуче и данас у Манбиџу и околини:
Lots of american sof armor in manbij from syriancivilwar
Погледајте и јучерашњи снимак америчких борбених возила која улазе у Манбиџ: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА