Најновије

ДАЧИЋ: Срамота је за ову земљу и народ што имају овакве кандидате за председника

МЛАДЕНОВАЦ- Лидер СПС и министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да су председнички избори референдум против прошлости и деструкције и за будућност Србије, а да је одговор и избор само један - Александар Вучић.

Фото: Сајт СПС

Дачић је на предизборном митингу у Младеновцу поручио и да предстојећи избори нису избори за једног човека, већ избори за Србију и позвао социјалисте да гласају за Вучића.
Додао је и да је јасно да остали председнички кандидати не верују ни једни другима, јер их има толико много.
„Свако има свог кандидата, мало амбасаде, мало Сорош, мало тајкуни и зато фали само једна стар код њих, а то је одговор на суштинска питања која муче Србију”, рекао је Дачић и додао да су они уједињени у једној ствари - мржњи према Вучићу и ономе што су урадили напредњаци, СПС, Вучић и коалициони партнери од 2012. до данас.
Дачић је рекао и да опозициони кандидати немају одговоре ни на једно питање, попут КиМ, Харадинаја, ревизије тужбе против Србије и слично, те истакао да се њихово понашање види и у разговорима са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини, када су јој се жалили и тражили од ње да још оштрије напада Србију и Александра Вучића.
„Срамота је за ову земљу и народ што имају овакве кандидате за председника”, рекао је Дачић и додао да је лично Могеринијевој рекао да је губила време у разговору са опозицијом, јер је то „као да је посетила неки музеј старих вредности”.
„Па, пре ће Народни музеј да буде завршен него што ће они да победе на изборима. Је ли тако, (градоначелник Београда Мали) Синиша”, рекао је Дачић.
Он је додао да је Вучић, са друге стране, био оштар у разговору са Могеринијевом, истичући да се тако брани Србија.
Дачић каже и да је опозиција хтела референдум а да га је сада и добила, референдум за будућност Србије.
„Ово је референдум за оног ко ће да чува земљу, брани и води напред. Србија је јака само колико је стабилна”, рекао је Дачић.
Дачић је позвао и све одборе СПС широм Србије да пруже подршку и гласају за Вучића, јер је то, каже, као глас за њега или СПС.
„Поручујем социјалистима да не гласамо ни за СНС ни за Вучића нити било кога лично, већ за све нас. то је као да сам ја кандидат за председника и позивам све социјалисте - нема дилеме, глас за Вучића је глас за СПС”, истакао је Дачић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА