Најновије

ПОНОВО ХАОС У ШВЕДСКОЈ: Ухапшено 11 особа у сукобу миграната са полицијом (ВИДЕО)

Полиција је ухапсила 11 особа под сумњом да су изазвали нереде у школи у шведском граду Халсберг. Локални медији су известили да су демонстранти мигранти.

Кадар нереда (Фото: Јутјуб)

Око 30 људи је учествовало у тучи која се десила у школском дворишту у малом шведског граду Халсберг. По доласку полиције на лице места, туча се претворила у нереде и сукобе са полицијом. - Демонстранти су били маскирани и бацали су камење на полицију, рекао је портпарол полиције Стефан Дангардт. Најмање 11 људи је ухапшено због основане сумње да су починили кривична дела напада на службено лице и изазивање нереда. Овај догађај вероватно је наставак инцидента који се догодио у истој школи у петак, када се десила још једана масовнатуча у школском дворишту, током које је школа демолирана. Према изјавама полиције и школских власти, већина учесника туче нису били ученици школе.
- Постоје многе спекулације и гласине, али оно што знамо је да је већина оних који су дошли овде у петак не припадају нашој школи. Наши ученици нису учествовали ни у једном инциденту - тврди директор образовања школе Мари Килк, преноси Раша Тудеј. Медијски извештаји тврде да су учесници нередабили мигранти. Шведски национална телевизија известила је да је туча у почетку избила између две групе миграната, који су, по доласку полиције на лице места, почели да нападају органе реда. - Оно што је претходило свему је туча између различитих мигрантских група које су се појавиле у Халсбергу. Они су овде дошли релативно скоро. Овако нешто се није раније дешавало у нашем мирном и тихом граду. Све је ово ново за нас. Шведска се мења на горе и то је веома тужно - рекао је Клаес Мартен, становник овог града који је читав инцидент и снимио. Ово нису први немири миграната у Шведској у последње време.  Између 30 и 50 људи је учествовало у нередима који су избили у Ринкебију, стокхолмском предграђу са највећим процентом миграната у том граду. Све се завршило са више спаљених аутомобила, тешким крађама и физичким нападима на полицију. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА