Најновије

САТИРАЊЕ: Тигрови за један дан ослободили 23 села и сву воду Алепа! (МАПА)

Тигрове снаге Сиријске арапске армије ослободиле су током дана градић Кафса, чиме су затворили обруч око петнаестак села која се налазе под контролом терориста Исламске државе.

Тигрови (Фото: almasdarnews.com)

У незаустављивом походу кроз источне делове покрајине Алепо у којима је у просеку ослобађано више од два села дневно, део Тигрових снага изашао је на линију разграничења са Курдима. У окружењу су се нашло петнаестак села под контролом ИД-а, а терористима је остало да се предају или да покушају да кришом напусте подручје, што су на крају и учинили. На тај начин, за само један дан, Тигрови су ослободили чак 23 села! 
Други део Тигрових снага, у исто време, извршио је удар на црпну станицу Кафса из које се водом снабдева читава покрајина Алепо. Након пробоја кроз минско поље које су терористи поставили око фабрике, Тигрови су за само пар сати успели да потисну непријатеља из постројења. Према наводима војних извештача који прате Тигрове снаге на терену, терористи нису успели да се опораве од муњевитог пробоја фронта, због чега им се одбрана потпуно распала у целој области, па чак нису успели ни да поставе уобичајени број експлозивних направа, као што је то било уобичајено.
Од почетка офанзиве 17. јануара, Тигрове снаге су ослободиле чак 145 села и површину од преко 1.000 квадратних километара на истоку Алепа и налази се на пар километара од језера Асад, на које САА није имала излаз од 2012. године. Исламској држави сада је остало још два већа упоришта у Алепу - Деир Хафер и авио-база Џихар, који управо и јесу наредна мета Тигрових снага. Погледајте како је изгледала мапа подручја између Деир Хафера и Манбиџа на почетку данашњег дана, а као изгледа вечерас:

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА