Најновије

"Вучић одрадио масовну крађу гласова"

Покрет Доста је било Саше Радуловића издао је саопштење у којем захтева од РИК да достави резултате избора са свих бирачких места и напомиње да је питање тренутка када ће све бити разоткривено.

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

У саопштењу се наводи да су званични резултати избора са свих бирачких места и даље су тајна јер РИК одбија да их достави у жељи да прикрије масовну крађу гласова.  - РИК већ 10 дана одбија да достави резултате избора по бирачким местима и такво понашање је подједнако неозбиљно као и објашњење полиције да су деца из села Лукари код Новог Пазара на кућном штампачу одштампала тиркизне гласачке листиће, заокруживала из шале број 6 и убацивала у гласачке кутије - наводи се у саопштењу.
Покрет Доста је било тражи податке са свих појединачних бирачких места да би упоредио званичне записнике са онима које поседује, као и са резултатима са прошлогодишњих избора. Напомињу да "безобразлук РИК може само да одложи а не и да спречи прикупљање доказа и утврђивање тачне размере крађе која се одиграла".
- Понашање РИК-а је нечувен скандал. До сада смо на свим изборима добијали прелиминарне резултате са свих бирачких места и без званичних захтева и ово одбијање РИК-а само потврђује сумње у регуларност избора. Прикривањем званичних резултата са сваког појединачног места РИК само одлаже тренутак када ће све бити разоткривено - пише у саопштењу.

Они сумњају да се на председничким изборима догодила крађа "сличних размера као и у априлу 2016. године". - Имамо основане сумње да је Вучић, након што је обавио куповину гласова и преко капиларних гласова, бугарских возова и страхом натерао људе да гласају за њега, одрадио и масовну крађу гласова на свим оним бирачким местима на којима контрола из разних разлога није била могућа. У крађи су учествовале све чланице владајуће коалиције. У саопштењу претпостављају да су гласове за Вучића уписивали за све гласаче из бирачког списака за које се знало да нису ту и да неће гласати и да се ради о 20% гласова и захтевају од РИК и Републичког завода за статистику да им у најкраћем року доставе податке о прелиминарним резултатима са свих бирачких места. Који су резултати и шта је Александар Вучић рекао након поновљених избора погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА