Најновије

Вучић: Пријатељство Кине и Србије челично

Премијер Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са делегацијом Комунистичке партије Кине и поручио да је пријатељство две земље челично и да држава увек може да рачуна на подршку Србије.

Вучић (Фото: Синхуа)

- Наша је политика непроменљива, а та политика је политика једне Кине и ту код нас нема одступања, на сваком месту и у сваком тренутку - истакао је Вучић и захвалио Кини на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије.
Вучић је рекао да је сарадња Србије и Кине плодоносна на свим пољима, подсетивши да су нашу земљу у претходне три године посетили и председник и премијер Кине Си Ђинпинг и Ли Кећианг.
- Веома смо срећни што вас видимо у Србији, добродошли у нашу земљу, осећајте се као код куће - рекао је Вучић и посебно поздравио члана Политбироа централног комитета КП Жанг Чунциана, наводећи да је својим доласком Србији учинио велику част.

Вучић је рекао да је пријатељство Србије и Кине челично и да Кина у нашој земљи има искреног пријатеља.
- Ми се тиме поносимо, то не кријемо ни на једном месту - рекао је Вучић и госте из Кине позвао да прошетају улицама Београда, наводећи да ће видети пријатељство обичних људи, јер Срби веома воле Кину и кинески народ.
Делегацију Комунистичке партије Кине предводи члан Политбироа централног комитета КП Жанг Чунциан.

Ли: Србија са Вучићем ка још већем успеху

Премијер Вучић примио је честитку премијера Државног савета Кине Ли Кећанга, у којој Ли изражава уверење да ће Србија под његовим вођством постићи још већи успех у еконономском и друштвеном развоју.
"„Са радошћу сам примио вест о вашој победи на изборима за председника Републике Србије. Дозволите ми да вам, у име Владе Народне Републике Кине и у своје лично име, упутим искрене честитке и најлепше жеље", наводи премијер Кине.
Ли је навео да Кина и Србија негују дубоко традиционално пријатељство, а да се сарадња, након успостављања Свеобухватног стратешког прартнерства 2016. године, у разним областима развијала и продубљивала, што је донело конкретну добробит за наша два народа.
"Кина придаје велики значај развоју односа са Србијом и спремна је за даље учвршћивање традиционалног пријатељства између две земље, као и за продубљивање узајамно корисне сарадње", наводи се у честитки.
Ли је уверен да ће уз заједничке напоре две стране, Свеобухватно стратешко партнерство између Кине и Србије стално напредовати до новог нивоа, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Да видите како Томислав Николић брани Фондацију своје супруге, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА