Најновије

ПРОПАО ПУЧ ОПОЗИЦИЈЕ: Зашто су председнички кандидати испљували Бошка Обрадовића?

Након што су доживели дебакл на изборима, на којима их је до ногу потукао Александар Вучић, опозиционари су покушали да му оспоре победу. Како се чини и овај потез проћи ће једнако неуспешно, као и они сами на председничким изборима.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Лидер Двери Бошко Обрадовић истакао је да владајућа коалиција нема већину у РИК-у, те да ће се на гласању РИК-а о проглашењу коначних резултата видети ко је опозиција. Он је на тај начин алудирао да избори могу бити поништени, ако опозиција тако одлучи будући да опозиција у РИК-у има 14 од укупно 28 чланова РИК.
Међутим, други председнички кандидати том идејом нису одушевљеni и уместо да ga подрже, они су га на сва уста испљували.
- Ја уопште не пратим и не обазирем се на изјаве Љотићевца Бошка Обрадовића, а да ли ће наш представник у РИК-у гласати за проглашење изборних резултата то ћемо тек да видимо - казао је лидер СРС-а Војислав Шешељ.
Ништа блажи није био ни председнички кандидат Мирослав Паровић који је истакао да ће њихов представник гласати за проглашење изборних резултата пошто није било озбиљнијих проблема у спровођењу изборног процеса.
- РИК је део државног апарата, а држава не сме да попусти захтевима улице и неодговорних политичара који су жељни славе и јефтиних поена, па изводе средњошколце на улицу и спремни су да слично исламистичким терористима искористе и децу и насиље да би дошли на власт. Обрадовић се управо и понаша тако да би све срушио и све злоупотребио само да се дочепа власти - рекао је Паровић.
Председнички кандидат ДСС-а, Александар Поповић истакао је да је то за њега “правно, а не политичко питање”, а сличног је мишљења и в.д. председник ДСС-а Милош Јовановић.
- Гласати против проглашења резултата само по себи није проблем, једино што би у том случају требало навести озбиљне разлоге због којих се то ради. Никада се до сада није десило да се резултати не прогласе. Озбиљан разлог за то нешто би могли би да буду наводи који су дошли из изборног штаба Саше Јанковића, али су се они потврдили као потпуно нетачни. донекле би могао да буде и видео снимак који се појавио на друштвеним мрежама, који се такође показао као нека врста шала и манипулације - казао је Јовановић и додао да ако нема озбиљних доказа о нерегуларности мало је проблематично не гласати за проглашење резултата.
Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да сада постаје сасвим очигледно да је опозиција изгубила сваки компас.
- Сам покушај да се у РИК-у блокира процес је одраз потпуне недемократске културе односно ауторитарне свести јер у демократском ситему неке ствари се раде у складу са процедуром, допадале вам се оне или не. Ненормално је да опозициони политичари сада користе ту врсту средстава, то је исто као када би рекли “незадовољан сам резултатима избора, сада ћу блокирати прилазе Ургентном центру”, а тај центар постоји зато што постоје пацијенти. РИК ради зато што треба да ради. Ово је показатељ да су они који заговарају тако нешто дубински антидемократски оријентисани и да су изгубили сваки компас. Па ниједна нормална опозициона странка тако нешто не може да подржи - наводи он додајући да не верује да ће се поражена опозиција овде зауставити.
- Ми не знамо шта је то следеће што ће да пробају и смисле, немогуће је прецизирати шта у очају неко може да проба да уради. Ипак, не желим те црне слутње да износим јер се све надам да нико од њих није спреман толико далеко да иде - закључио је Анђелковић.
Стаматовић против резултата
Председнички кандидат Милан Стаматовић најављује да ће његов представник гласати против резултата.
- Наш представник у РИК-у добио је налог од ГГ За здраву Србију - Милан Стаматовић, коју заступа у том телу да гласа против изборних резултата, због бројних нерегуларности и прљаве кампање током изборног процеса - каже.
Прелетачевић: Гласаћемо против
Председнички кандидат Љубиша Бели Прелетачевић поручио је да ће његова представница у РИК-у гласати против изборних резултата.
- Наша представница Николина Липовшек ће вероватно гласати против, имајући у виду бројне нерегуларности широм Србије - казао је Прелетачевић. Радуловић: Избори нерегуларни
Председнички кандидат и лидер ДЈБ-а Саша Радуловић тврди да су избори били нерегуларни.
- Вучићу није било довољно да купује гласове, уцењује људе за посао, прави капиларне гласове и бугарске возове. Морао је и да краде гласове тако што је на оним бирачким местима на којима контрола опозиције није била могућа, пријављивао да су гласали људи који нису гласали и убацивао за њих листиће у кутије. У Сјеници смо пронашли 20 људи, по имену и презимену, који се воде као да су гласали, а у то време нису ни били у Србији. То је била масовна појава. Ради се о манипулацији око 300.000 гласова. Наши представници у РИК-у ће гласати против коначних резултата. Када би представници радикала, Чанка, Паровића и Стаматовића гласали против, резултати не би могли бити проглашени. На жалост, до сада су њихови чланови у РИК-у гласали са СНС-ом увек када је било потребно да се изгласају одлуке које је Вучић наручио или су, заједно са СНС-ом, чинили већину кад је требало одбацити захтеве опозиције - рекао је он.
Прочитајте ОВДЕ и зашто ће демонстранти након десет дана протеста направити паузу. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА