Најновије

СЕВЕРНА КОРЕЈА ПРЕТИ "ПРЕВЕНТИВОМ": На мети базе САД и Сеул

У случају "било какве политичке, економске или војне провокације САД" Северна Кореја ће извести "превентивни напад", поручено је из генералштаба у Пјонгјангу.

Фото: јутјуб

Како преносе руски медији, севернокорејска војска је поручила да ће "гађати војне базе САД у Јапану и Јужној Кореји, као и председништво у Сеулу", у случају "агресије Сједињених Америчких Држава".
Оштра порука из Пјонгјанга стиже након што је америчка мрежа ЕН-БИ-СИ објавила, позивајући се на обавештајне изворе, да САД разматрају могућност "превентивног напада" на Северну Кореју уколико током викенда режим у Пјонгјангу изведе нову нуклеарну пробу. 
Иако су извори из Пентагона касније одбацили такве наводе, амерички новинари наводе да постоје информације да се такав напад разматра, иако је фокус војске тренутно на "Кини и санкцијама". 
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је у четвртак да Пјонгјанг представља проблем "који ће бити решен", док се умножавају нагађања о томе да би Северна Кореја могла бити на ивици шесте нуклеарне пробе. 
У суботу Северна Кореја слави 105 година од рођења свог оснивача Ким ил Сунга, а амерички званичници страхују да би тај највећи национални празник те земље, познат као "Дан сунца", могао да буде повод за нову, шесту нуклеарну пробу Пјонгјанга. 
Из Северне Кореје је раније поручено да ће "САД добити рат ако тако одаберу", док су из Пекинга и Кремља поручено да је неопходно смирити тензије. Погледајте ОВДЕ шта је Путин рекао о покушају спровођења "обојене револуције" у Србији. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА