Најновије

РУСКИ ТЕРМИНАТОР ЈЕ ТУ: Ево шта све може чудо војне роботике - "Фјодор"! (ВИДЕО)

Потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин, под чијим надзором се развија сва национална војна индустрија, обратио је пажњу јавности на најновије достигнуће војне роботије: борбеног робота "Фјодора".

Фјодор (Фото: ЈуТјуб)

Рогозин је преко друштвених мрежа објаснио Фјодор већ поседује способност пуцања са обе руке. - Ради се на побољшавању његове ситне моторике и на алгоритмима који ће обезбеђивати доношење одлука, додао је руски вицепремијер.
Име робота "Фјодор" потиче од скраћенице Ф.Е.Д.О.Р. (Final Experimental Demonstration Object Research/Финални експериментални демонстрациони објекат истраживања), иза које се крије платформа на којој је конструисан и направљен први руски антропоморфни борбени робот. "Фјодора" је произвела компанија "Андроидна техника" у сарадњи са националним Фондом за перспективна истраживања. Његово првобитно име било је "Аватар", али се од њега одустало.       Прва модификација била је 2015. показана шефу државе Владимиру Путину. Недавно је (у марту) генерални конструктор државне космичке агенције Роскосмос Јевгениј Микрин изјавио је да ће "Фјодор" 2021. године полетети у космос и то новим руским свемирским бродом који ће носити име "Федерација". Након Рогозинове најаве, приказан је и снимак показне вежбе руских борбених робота. На снимку се може видети већи број аутоматизованих и полуаутоматизованих система на полигону у вежби бојевом муницијом и "Фјодора" који пуца са два пиштоља истовремено у мете. Погледајте будућност ратовања на делу: Више о једном од робота са снимка "Урану 9", можете да сазнате ОВДЕ. Погледајте и неке од снимака који су се појављивали током развоја "Фјодора": Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА