Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) АМЕРИЧКИ САВЕЗНИЦИ СЕЈУ СМРТ: Зверски напад "побуњеника" на цивиле у Алепу!

АЛЕП - Најмање 24 особе су погинуле, а десетине рањено у суботу у нападу бомбаша самоубице на конвој аутобуса с цивилима и провладиним борцима који су чекали на улазак у Алеп, објавили су сиријски државни медији и посматрачи. Извор близак Спутњику јавља да је чак 70 мртвих и 130 повређених, док је сиријска телевизија известила о најмање 39 погинулих.

Нови терор у Алепу (Фото: ЈуТјуб)

Просиријски медији пишу да се нападач разнео у аутомобилу бомби код Алепа где је конвој аутобуса чекао на прелазак с подручја под контролом побуњеника у град под надзором владиних снага.
"Камиказа се довезао у мањем камиону с хуманитарном помоћи близу конвоја аутобуса који су чекали у западном побуњеничком сектору Рашидинеу, западно од метрополе", преноси организација "Сиријска опсерваторија за људска права" са седиштем у Лондону.
У 75 аутобуса било је око 5.000 цивила и провладиних бораца који су у петак, у складу с договором евакуисани из шиитских села Фоуе и Керфаје.
Та два села која се налазе у покрајини Идлиб налазе се у окружењу "побуњеника", а цивили и про-владини борци су их напустили према договору о размени који укључује одлазак стотина сунитских "побуњеника" и њихових породица из подручја око Дамаска које су опколиле владине снаге. Ипак, због одлагања евакуације, од петка је размена у застоју на две транзитне тачке у предграђу Алепа.
"Побуњеници" и становници Мадаје код Дамаска, за то време су чекали у гаражи за аутобусе у Рамусеху, неколико километара даље, у јужном делу града. Њихов насатавак пута према покрајини Идлиб коју контролишу џихадистички "побуњеници", сада је под знаком питања.
Ради се о једном у низу споразума последњих месеци који су сиријским властима омогућили да поврати контролу над подручјима која су дуго држали "побуњеници" и њихови савезници, а које исти нису потписивали док се и сами не нађу у безизлазним ситуацијама. Како је Лавров одбрусио сиријском генералу дезертеру на оптужбе да Сирија има још 700 тона хемијског оружја прочитајте ОВДЕ. Извор: Хина, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА